2016. április 14., csütörtök

Hogyan kell mézzel dugványozni?

Sokan nem is sejtik, de a méz lehet a legnagyobb segítségünk, ha dugványozásról van szó.

Ahogy azt tudjuk, a méz számtalan szempontból pozitív hatással van szervezetünkre. Például az egyik leggyakrabban használt gombaölő szer, de a hajápolástól a megfázásig, számtalan helyzetben hasznát vesszük. Egy újabb pozitív tulajdonságát tapasztalhatjuk meg dugványozás során.



A recept pofon egyszerű:
1:4 arányban keverjünk ki mézet és vizet.

1 rész méz: a legjobb a természetes virág vagy akácméz, ami még korábban nem került felhasználásra. Nem javaslom a különböző "gyártósori, műagyagpalackos az alján már kiült a cukor" minősíthetetlen méznek csúfolt maszlagot.

3 rész víz: melegítsük fel, de maximum 40°C-ra és keverjük bele a mézet. Hagyjuk teljesen feloldódni, majd kihűlni.

Amikor szoba hőmérsékletűre hűlt, kezdődhet a móka!

Ha földbe dugványozunk, először az ujjunkkal vagy egy ceruzával vagy bottal csináljuk meg a lyukat, ahova a dugványt helyezni fogjuk. mártsuk bele a "csodaszerbe", majd ültessük el. Azért fontos a lyukat előre megcsinálni, hogy a mézes lé maradjon a száron, miközben a földbe helyezzük.

Ha vízben szeretnénk gyökereztetni, akkor a szár megmártóztatása után tegyük a vízbe, majd várjuk a gyökerek megjelenését.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése